Nyheter

Trending:


Liberale stater blir fristeder for abort i USA

Liberale delstater i USA forbereder seg på å fungere som fristeder for kvinner som nektes å ta abort i konservative delstater der abort blir forbudt.


Fugleinfluensa påvist på Haugalandet

To døde fugler som ble funnet forskjellige steder på Haugalandet, var begge smittet av fugleinfluensa. Det viser tester Mattilsynet har gjort.


Raser mot sjokkavgjørelse: - Et av de aller mørkeste øyeblikkene i vår historie

Skylder på tidligere president Donald Trump.


Åpnet døren for Warholm til Müller-Wohlfart: – Jeg tror Karsten vinner VM

Karsten Warholms (26) kamp mot klokken før VM har ført ham til en tysk stjernelege – som har vekket oppsikt med sine metoder. Sponsoren fløy Warholm i privatfly hjem etter lårskaden i Marokko og tilbød kontakt med Hans-Wilhelm Müller-Wohlfart (79) i München.


Historiske WTO-avtaler høster kritikk

WTO har etter 20 år med forhandlinger blitt enige om en avtale som forbyr subsidier som oppmuntrer til overfiske. Den er lite verdt, mener kritikere.


Reaksjonene haglet etter åpenheten om fødselsdepresjonen: – Det er lov å snakke om følelser

Artisten opplevde fødselsdepresjon da han ble pappa for første gang. Nå venter han sitt andre barn om knappe to uker.


Nedgang i antall klamydiatilfeller

I fjor ble det meldt nesten 23.500 tilfeller av klamydiainfeksjoner i Norge. Det er en nedgang på 8 prosent fra året før, ifølge en ny FHI-rapport.


Britene gjør historisk forsvarsendring – nå kan det samme skje i Norge

Fra tirsdag av kunne personer med hiv verve seg i det britiske forsvaret. I Norge kan hiv-smittede glemme alle planer om en karriere i kamuflasjegrønt. Foreløpig.


Bankene slår alarm: – Økt inflasjon og rentehevinger påvirker psyken til 700.000 nordmenn

Det er ventet at strøm- og rentekostnader vil fortsette å øke de kommende månedene, og det bekymrer mange.


Merkelige former for personlig hygiene i eldre tid

Verden utvikler seg hele tiden, som betyr at nye produkter og teknologier finnes opp som hjelper oss å holde den personlige hygienen på topp. I middelalderen og i det gamle Egypt tok folk vare på den personlige hygienen på måter som i våre dager bare virker merkelig. Lyst til å vite mere? Ta en titt!


Anniken Jørgensen innrømmer: – Presset ut restylanen av leppen min i panikk

Influenseren innrømmer at påvirkningen av andre influensere i sosiale medier kan bli for mye til tider.


Jubel og tårer etter at USAs abortrett ble fjernet – nå venter bitter politisk strid

En aktivist satt oppløst i tårer, mens andre jublet like ved etter at abortretten for USAs kvinner ble fjernet i høyesterett. Nå venter en opphetet valgkamp.


Vil fjerne gym-karakteren: – Det blir veldig ujevnt

Evin Hakim Sulaiman (18) mener gym er viktig, men at karakteren bør fjernes. Elevorganisasjonen tar til orde for å diskutere fremtiden til hele faget.


- Bør revurdere retten til prevensjon og homofilt ekteskap

Høyesterettsdommer kommer med sjokkerende forslag.


De som kan, må jobbe lenger

Pensjonsutvalget har utført et svært viktig arbeid. Vi trenger å reformere systemet slik at alle i fremtiden er sikret en pensjon de kan leve med.


Overraskende ting som får deg til å stinke

Det er mange ting som kan forårsake kroppslukt. De gode nyhetene er at det finnes måter å eliminere lukten på. Her er 25 overraskende ting som får deg til å stinke.


Dette er yrkene som gir deg kortest og lengst liv

Arbeider du i hotell og restaurantnæringen, synker forventet levealderen med flere år, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Se hele lista her.


Ble deprimert da han ble pappa: – Flere aspekter med det å få barn

Artisten opplevde fødselsdepresjon da han ble pappa for første gang. Nå venter han sitt andre barn om knappe to uker.


Blir du syk av hjemmet ditt?

De fleste tror at når de kommer hjem og lukker inngangsdøren bak seg, er de så trygge som det går an. Det vi ofte glemmer er farene som lurer innenfor. Forskningen sier at hjemmet ditt er fullt av risikoer, enten det er snakk om giftige rengjøringsprodukter, mugg, infiserte kjøleskap eller hageslanger. Hvor trygt tror du ditt hjem er? Klikk gjennom dette galleriet for å se hvordan hjemmet ditt faktisk kan gjøre deg syk.


Tjue kjendiser som aldri drikker alkohol

De er kanskje tidligere alkoholikere eller har simpelthen visse smaks- eller livsstilspreferanser, men flere kjendiser har valgt å kutte ut alkohol og være edru. Her er en liste over 20 kjendiser som snakker åpent om edruskapet sitt.


Beste kaffe- og koffeinholdige drikkevareaksjer å investere i

Kreft er den nest ledende dødsårsaken over hele verden, bioteknologi og farmasøytiske selskaper jobber med å utvikle best-i-klassen terapeutiske behandlinger for behandling av ulike kreftformer. Det globale markedet for reseptbelagte legemidler forventes å vokse jevnt. Aksjene i denne listen er topp onkologi selskaper med fokus på onkologi narkotika og testing. Ytelsen til denne listen beregnes på en like vektet metode.


Retten til ikke å bli norsk i Norge

Staten sitter med svarteper når innvandrergrupper skal leve i egen kultur med eget språk i Norge. Det demonstreres i Koronakommisjonens rapport.


Forskere frykter fugleinfluensa hos utsatt sjøfugl i Finnmark

Forskere frykter utbrudd av fugleinfluensa blant utsatte bestander av sjøfugl etter funn av døde fugler ved Hornøya i Øst-Finnmark.


Flykonflikten gjør at pasienter kan gå glipp av kreftmedisin

Mange pasienter risikerer å gå glipp av medisiner og behandlingstimer som følge av flykonflikten. Verst er det for pasientene i Nord-Norge.


Pensjonsadelen drar opp stigen

Torsdag la Kristin Skogen Lund fram rapporten «Et forbedret pensjonssystem», også kalt NOU 2022:7. De klare vinnerne ved utvalgets forslag er høytlønte kvinner. Taperne er lavtlønte menn.


Mundu satser på musikkapp for demente

Kan musikk vekke livsgleden hos personer med demens? Mundu har utviklet en app som skal hjelpe både demente og pårørende, og neste år skal også det internasjonale markedet erobres. Gründerne har allerede gjort stor suksess med salget av en musikkapp til Snapchat.


– Følelsen av anger er der for en grunn

Er anger en helt ubrukelig følelse, eller kan vi faktisk lære av å angre på ting vi har – eller ikke har – gjort?


Kraftig nedgang på Oslo Børs

Aksjekursene på Oslo Børs falt kraftig onsdag samtidig som også oljeprisen falt. Ved stengetid var hovedindeksen ned 2,94 prosent til 1.163.57 poeng.


Slik reagerer kroppen din når du ikke har sex

De fleste kvinner og menn sier vanligvis at de er tilfredse med sexlivene sine. Det er imidlertid ikke alt man er enige om. For eksempel viser det seg at kvinner og menn har vidt forskjellige meninger om sex, og dette kan lett skape vanskeligheter i et forhold og føre til et mangelfullt sexliv. Hvordan reagerer kroppene våre på en mangel på sex? Klikk gjennom galleriet for å lære mer!


Hamrer løs mot Pensjonsutvalget: – Det er lett for direktørene og professorene å jobbe lenge

– Pensjonsutvalget svarer på dødens klasseskille ved å forsterke det.


USAs høyesterett fjerner den føderale retten til abort

Nesten halvpartene av statene i USA har varslet at de nå vil endre abortloven.


Michael J. Fox får Æres-Oscar

Michael J. Fox (61) får utmerkelsen for sin innsats innen film – og for sitt arbeid med å finne en kur mot Parkinson.


Fugleinfluensa påvist på Svalbard for første gang

Smittsom fugleinfluensa er påvist hos en polarmåke på Svalbard, opplyser Sysselmesteren.


Nordmenn venter ny smitteøkning og er bekymret for økonomien

Kun 7 prosent av befolkningen her i landet tror at den økonomiske situasjonen vil bli bedre den neste måneden. Dette er det laveste siden pandemiåret 2020.


Det tok fem år før Maria Mena turte å gå på treningssenteret igjen: – Gikk gærent

Artisten er omsider tilbake på spinningsykkelen.


Fem grunner til å flytte treningen utendørs

Ser du misunnelig ut gjennom vinduene på treningssenteret på alle dem som får frisk luft og sol i ansiktet? Så ta styrketreningen ut i det fri!


Sjekk disse rådene: Du kan spare titusener i året

En husholdning kan spare titusener av kroner i året ved å være mer bevisst på forbruket og sjekke prisene i markedet.


Lifeness jakter millioner til helseapp for fedmepasienter

Lifeness er en medisinsk plattform som skal gi mennesker med fedme og livsstilssykdommer tettere oppfølging. Nå er selskapet i ferd med å hente inn 13 millioner kroner for å kommersialisere løsningen.


Foreslår lovendringer etter ny rapport – mener utviklingshemmede ikke blir hørt

Likestillings- og diskrimineringsombudet sier at utviklingshemmede i for liten grad bestemmer over eget liv, og anbefaler regjeringen å gjøre endringer i lovverket.


2000 pasienter rammet av kommunal fastlegekollaps: – En varslet krise

Nye kommunale legekontor skulle løse fastlegekrisen i Bergen. I stedet er det full kollaps: Enkelte dager er det nå ingen leger til stede på kommunens legekontor.


Bekymret over barn og unges kosthold

Norske barn og ungdommer spiser for mye sukker og mangler både jern, jod og D-vitamin, ifølge Folkehelserapporten fra FHI.


Fugleinfluensa påvist på Svalbard

Smittsom fugleinfluensa er påvist hos en polarmåke på Svalbard, opplyser Sysselmesteren.


Naalsunds skade kan ødelegge for EM – MR-undersøkes søndag

Brann-spiller Lisa Naalsund (27) måtte gi seg med skade på tampen av kampen mot New Zealand lørdag. Søndag skal leggskaden undersøkes ytterligere.


Fullt på akuttmottaket på Ahus: – En situasjon vi ikke ønsker å være i

NORDBYHAGEN (VG) Selv om pandemien har avtatt, fortsetter syke pasienter å strømme inn dørene. Ifølge en bekymringsmelding er det dager hvor ansatte sliter med å finne tid til å gå på do og å spise.


Tips for å avverge sultangrep i løpet av dagen

Følelsen av umettelig sult, selv om du allerede har spist, er en daglig kamp for mange mennesker, men svaret kan ligge i kosthold og vaner. Sjekk ut galleriet og se tipsene for å unngå at du får sultangrep i løpet av dagen!


Alle måtene du roter til metabolismen din på

Metabolismen din er ansvarlig for å brenne fett, og mens noen aspekter av hvordan det virker, er genetiske, kan andre påvirkes av livsstilsvalg. Bla gjennom dette galleriet for å oppdage alle måtene du kan ødelegge stoffskiftet ditt på.


Snusing kan påvirke sæden

Menn som snuser kan ha ti prosent lavere mulighet til å bli far, viser en svensk studie.


Kreftsyke Shabana Rehman hjemme i Norge igjen

Shabana Rehman (45) har vært i Tyskland for første runde med immunterapi.


Haloterapi: hvordan salt kan hjelpe deg med å kurere noen helseproblemer

Haloterapi er en behandling som bruker de fordelaktige egenskapene til salt, for å behandle symptomene på ulike sykdommer, som luftveis- og hudsykdommer, samt redusere angst og stress. Sjekk ut galleriet for å se hvordan salt kan hjelpe deg med å lindre disse tilstandene, noe som påvirker en stor del av befolkningen.


Tematisk investeringsidé: Her er de beste treningsaksjene du kan kjøpe for å pumpe opp porteføljen din

Markedet for treningsutstyr i hjemmet med inntekter forventes å vokse jevnt de neste årene. Til tross for den ustabile økonomien fortsetter helse- og treningsindustrien å trives. Fordelene med kondisjon inkluderer mental helse, forbedret tenkning, redusert angstrisiko og bedre søvn. Aksjene i denne listen er de beste aksjene å investere i. Ytelsen til denne listen beregnes på en like vektet metode.